allerød kulturtorv

BESKRIVELSE

Opgavetype: Projektafklaring 

Kunde: Allerød Kommune 
 
Projektperiode: Sommeren 2020 
 
Emneord: Projektafklaring, inddragelse.

  

PLADS’ OPGAVE

 

  • Opsamling på eksisterende baggrundsanalyser, strategier og historik omkring Kulturtorvet. 

  • Inddragelse: Afklaring af brugerbehov, samt faglige hensyn og forudsætninger via interessent-inddragelse med lokale nøgleaktører og interne fageksperter.  

  • Intern forventningsafstemning og procesplan.

 

PROJEKT RESUME 


Allerød har et rigt kulturliv med et populært bibliotek, en foreningsdrevet biograf, og det anerkendte Mungo Park teater, som allerede tiltrækker besøgende til byen. Trods et rigt kulturliv, oplever Allerød dog i stigende grad udfordringer med butiksdød i bymidten. Med en klarere defineret bystruktur og tydelige forbindelser imellem byens kulturtilbud og handelsgaden, er der et stort potentiale for at styrke bymidtens handelsliv, med kulturlivet som driver. Allerød Kommune har i flere år, arbejdet på en vision om at etablere et nyt Kulturtorv, der skal samle, og bringe byens kulturtilbud tættere på handelsgaden.

 

PLADS har bidraget til det indledende forarbejde til et konkurrenceprogram for et nyt kulturtorv. Herunder afklaring af projektets nuværende viden og forudsætninger, samt interesse- og funktionalitetsafklaring med udvalgte nøgleaktører.  

 

Plads ApS  Vesterbrogade 74 3.tv, 1620 København V
Mette@plads.orgLyng@plads.org
  • Instagram