DSCF9820.JPG

ØRESTAD NORD

OPGAVETYPE: Vision og strategiplan 

KUNDE:  Grundejerforening Ørestad Universitetskvarter

PROJEKTPERIODE: efterår 2021 – forår 2022 

EMNEORD: Visionsafklaring, strategiplan, dialog, dataindsamling 

PLADS’ OPGAVER

  • Strategiplan: Udarbejdelse af samlende vision og strategi for udvikling af udearealerne i Ørestad Nord 

  • Foranalyse og brugerperspektiv 

  • Dataindsamling: spørgeskemaundersøgelse, spotinterviews ​

PROJEKT RESUMÉ

Ørestad Nord var det første af Ørestads områder, der blev opført. Det er ikke længere en ny bydel, men en integreret del af det nordlige Amager. De sidste ti år har Grundejerforeningen arbejdet med at udvikle og udfylde bydelens offentlige områder, til glæde og gavn for beboere og daglige brugere. Grønningen er forvandlet fra plæne til et attraktivt grønt område med karakter af urbaniseret fælled med plads til fysisk aktivitet, opdagelse, samvær og ophold.  

 

De sidste matrikler er under opførelse og Grundejerforeningens første strategiplan er udtjent og det er tid at se ind i bydelens næste skridt. En ny strategiplan sætter retning på Grundejerforeningens fremtidige arbejde og fungerer som rettesnor, når bestyrelsen i fremtiden skal prioritere projekter. 

 

PLADS udarbejder en ny udviklingsplan, der tager højde for kvarterets overgang fra nyopført område til en hverdagsbydel. Med udgangspunkt i baggrundsanalyser af bydelen suppleret af beboeres og daglige brugeres ønsker og behov, så strategiplanen forankres i bydelen.